zondag 21 juni 2020

Laatste volle schoolweek - wist je datjes ...

DAG KAPOENEN UIT L2

Maandag 22 juni start de laatste schoolweek van dit schooljaar.
Alle leerinhouden van het tweede leerjaar werden aangebracht.
We zijn al een tijdje met herhalingsoefeningen bezig.
De klemtoon lag voornamelijk op taal en wiskunde.
Deze week gaan we ook muzisch aan de slag.
Ook verdiepen we ons verder in enkele wero-thema's.
Op vrijdag bekijken we met onze klasbubbel 
- vanop een veilige afstand -
 de talentenshow van het zesde leerjaar. 

Omdat dit jaar de OLYMPISCHE SPELEN niet doorgaan wegens CORONA, 
bereiden we ons voor op onze eigen CORONISCHE SPELEN 😁😂😃! 
Later meer info hieromtrent...Hou onze klasblog dus in het oog!

We maken er een ontspannende, sportieve en creatieve week van! 

groeten, juf Leentje en juf Tine

- De kinderen krijgen geen schriftelijke huistaak meer mee naar huis. Er staan vanaf morgen enkele Bingeltaken klaar. De kinderen krijgen een ganse schoolweek om deze taken op te lossen. 
- Op woensdag wordt het eindrapport met uw kind meegegeven. Het rapport is een weergave van het dagelijks klasgebeuren en het dagelijks inoefenen van de leerstof taal en wiskunde. We hopen jullie hiermee weer te geven hoe uw kind het momenteel doet in klas.
- Op donderdag hebben jullie de mogelijkheid om met ons in gesprek te gaan over deze resultaten. Jullie konden reeds inschrijven voor een oudercontact. Indien jullie zich niet inschreven maar toch een gesprek wensen, kunnen jullie ons zeker nog een mailtje sturen. We spreken dan een passend moment af. 
- De oudergesprekken gaan door via videomeet. Jullie ontvangen van ons een meet-link via mail (op het opgegeven mailadres). Jullie hoeven dus enkel op de gedeelde link te klikken in de mail, daarna klik je op 'deelnemen aan het gesprek'.  Als alles vlot verloopt, kunnen we op deze manier met elkaar in gesprek gaan. 
Wil er echter wel rekening mee houden dat er eventueel wat vertraging op het afgesproken tijdstip kan zitten. De reden hiervan kan zijn: een langer durend gesprek voorafgaand aan dat van jullie, eventuele technische problemen bij inloggen of iets dergelijks, ... enz. We hopen hierbij op jullie begrip! 

- We plannen tijdens deze laatste schoolweek nog enkele ontspannende activiteiten. We bereiden ons voor op onze eigen klasversie van de Olympische Spelen. Later ontvangen jullie hierover meer informatie.

- In de loop van deze week worden de schoolspullen (werkboeken, werkblaadjes, ...enz) terug meegegeven met de kinderen. Werkblaadjes en/of herhalingsbundels stop je in de desbetreffende taal-of wiskundemap. Wil deze spullen zorgvuldig bewaren. 
Gooi de tafelkaartjes (oefendoos) zeker niet weg. Deze worden ook in het derde leerjaar verder gebruikt. 

- Wie nog over klasmateriaal beschikt (bijvoorbeeld: neuzeneuzeboekje Rekensprong (klein informatieboekje rekenen), rekendoos, schoolschaar), brengt dit terug mee naar klas. 

- De laatste schooldag, dinsdag 30 juni, eindigt voor het tweede leerjaar om 11u30.